Van Hool-Fiat 625 N2P

In Januari 2019 rolde een nieuwe aanwinst onze stalling in. Van een oplegger wel te verstaan want terwijl de motor loopt en ook de versnellingsbak funcioneert is de wagen allesbehalve rijvaardig.

De wagen werd nieuw geleverd aan Lion Cars te Zaltbommel waar deze dienst deed tot 1973 onder wagenparknummer 34, daarna tot 1979 bij van den Munckhof onder nummer 48. Vervolgens ontfermden particuliere eigenaren zich over deze wagen en werd deze omgebouwd tot camper. Dit bleef beperkt tot het interieur, de buitenzijde is op een verflaag na zoals deze oorspronkelijk was. De van Hool-Fiat verkeert in een matige tot slechte staat en behoeft een volledige restauratie.

foto; Karina v.d Boom

Foto:  SHBVN

Dit tweede exemplaar, bouwjaar juni 1969, werd aangeschaft als donorwagen. Door de vorige eigenaar werd dit voertuig omgebouwd tot camper.

Deze wagen, althans de carrosserie, verkeert in betere staat dan die van het paarse exemplaar. Het chassis is echter niet origineel meer.

Het is de bedoeling om de complete carrosserie (raamwerk en beplating) over te zetten op het chassis van de paarse wagen.